Cookie Instellingen

Deze website gebruikt Cookies.

drums_1920x500

DTM College: Klaas de Somer

klaas_de_somer_211002_02

DTM College 2 oktober


Klaas De Somer is drummer bij onder andere Selah Sue, Tourist Lemc, Eefje De Visser, J. Bernardt, Faces On TV, Stellar Legions en Pomrad.
Op driejarige leeftijd kreeg Klaas zijn eerste drumstel van zijn moeder en zijn vader, auteur/componist Kris De Bruyne. Sindsdien was het voor hem duidelijk dat hij muzikant wou worden. Na zijn vader vaak vergezeld te hebben op tournee, mocht hij op 12-jarige leeftijd ook zelf regelmatig enkele nummers meespelen als ‘special guest’. Op 14-jarige leeftijd besloot hij dat hij zijn eigen weg wou inslaan,- spelen met mensen van zijn eigen leeftijd - en beroepsmuzikant worden in dienst van verschillende artiesten in uiteenlopende genre’s.
Na 7 jaar muziekschool aan het Ma’GO te Antwerpen en 3 jaar voltijds kunstonderwijs in dé Kunsthumaniora Antwerpen, volgde Klaas een Bachelor Jazz aan het conservatorium van Amsterdam en kreeg er oa. les van Martijn Vink en Marcel Serierse.
In die periode kwam hij in contact met rapper Tourist Lemc, muzikale duizendpoot Pomrad en Balthazar-frontman Jinte Deprez, alias J. Bernardt. Hierop volgde een periode van intensief touren. Hij speelde op twee jaar tijd meer dan 200 concerten in 25 landen, speelde verschillende malen in de Antwerpse Lotto Arena en in het Sportpaleis, en betrad de grootste festivalpodia van België en Nederland. Hieruit volgden samenwerkingen met Faces On TV en Eefje De Visser.
In 2018 besloot Klaas om zijn studies af te ronden bij oa. Stéphane Galland & Teun Verbruggen aan het Conservatorium van Antwerpen, zijn thuisstad. Dit prikkelde zijn zin om terug meer vrije muziek te spelen. Hieruit ontstonden onder andere de projecten Stellar Legions, Cobalt trio, een concert met het Evergreen 5tet in samenwerking met Amerikaanse trompettist Ambrose Akinmusire op het hoofdpodium van Jazz Middelheim in de zomer van 2019, en een samenwerking met zijn vriendin / choreografe Zoë Demoustier in de dansvoorstelling ‘Regarding the Pain of Others’. In 2020 behaalde hij in Antwerpen zijn masterdiploma met grote onderscheiding.
Sinds het voorjaar van 2021 vervoegt Klaas ook de band van Selah Sue. Daarnaast focust hij zich vooral op zijn persoonlijke ontwikkeling als muzikant, af en toe privéles geven, studiosessies doen en zo veel mogelijk live spelen.


De lessen kosten € 30,00 voor 40 minuten.


(I.v.m. de Coronamaatregelen zal er tussen de 2 drumsets een plexiglas scherm worden geplaatst)


Meld je hieronder aan!